Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Bjørn Piro

[#63250] Rasmus Torkjelsen Rostad, Skjåk (ca.1691, d. 1773). Hvem var kone nr. 2?

Recommended Posts

Gjest Bjørn Piro

Rasmus Torkjelsen Rostad, f. ca. 1691, d. 1773, var gårdbruker på Hole øvre og nedre i Skjåk, men kom oppr. fra gården Rostad i Lom. Han var 1ste gang gift med Kari Olsdatter Hole ( død 1733). Andre gang var han gift 1734 med Mari Rolvsdatter. I kirkeboka er det ikke angitt hvor hun kommer fra, men en gammel anetavle fra Lom har anført Løkre med et spørsmålstegn etter navnet hennes. Hvem kan fortelle meg mer om denne damen og hvem foreldrene var? Er Løkre gårdsbruk i Skjåk?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Lars Ove Wangensteen

I 1801 var det en Løkre-gård i Lom: Lenke

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Thor Bøhmer

Tviler på at hun var født på Løkre, men hun kunne ha bodd der da hun giftet seg?? Rolv Erlandsen Løkre f i perioden 1695-99 døde i 1743. Han hadde i hvertfall ei datter f ca 1727, men han var muligens noe ung til å være far til Mari? Rolvnavnet på Løkre kom vel fra Bræk vil jeg tro.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Atle Brandsar

Lykre er ein gard lengre nord i Skjåk, i Nordberg sokn.Då Mari og Rasmus trulova seg (Lenke - vigselen står på same side) var Sylfest og Trond Gjeilo kausjonistar. Det er synd at Rasmus og Mari fekk berre ein son, Torkjell, elles kunne vi kanskje fått nokre hint i namnebruken. Torkjell vart døypt 13.3.1737, fadrane var: Lars Gaupar, Eirik Stamstad, Lars Hole, Torø Risheim, Kari Prestjordet og Brit Pålsdotter Rostad. Kanskje nokon av desse er frå Mari si slekt? Rasmus d. i 1773 - finns det skifte etter honom?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.