Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Terje Hatvik

[#63517] Manntalet 1666 for Os (HO) - manglar prestefamilien Loss?

Recommended Posts

Gjest Terje Hatvik

Trass i iherdig leiting i manntalet for året 1666 (jamfør dette) for Os i Hordaland finn eg ikkje presten Jens Loss eller familien hans? Dette skulle, i medhald av kgl. påbòd, omfatta alle av hankjønn som var éitt (1) år gamle og over; dvs. årsgamle gutar og eldre.Er det slik å forstå at trass i at soknepresten Jens Loss faktisk sett opp (gjorde) dette manntalet i Ous prestegjeld, så var han friteken for å inkludera seg sjølv og sine i dette manntalet? Og dersom dei (fam. Loss på Os prestegard) _likevel_ er med, kvifor finn eg dei då ikkje i den elles eminente databasen til Kenneth Bratland?På førehand takk for svar!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Min erfaring er at store deler av presteskapet oppfattet at de stod over kravet om registrering i 1660-årene.I 1701 synes det derimot vanlig at prestene er registrert.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Terje Hatvik

Takk for opplysande svar. Så lærte eg noko i dag òg.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.