Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Terje Hatvik

[#63518] Oppslag i FT 1701 for Fusa sokn i Ous prestegjeld (HO) - Hope, N. Holmefjord

Recommended Posts

Guest Terje Hatvik

Eg ønskjer oppslag i folketeljinga for året 1701 (i original) for Fusa Sokn i Ous prestegjeld vedkomande gardane Hope og Nore Holmefjord.Det første gjeld presteenkja Anne Loss på Hope: ''Enchen/ Hoppe/ --/ ops/ prest Enche/ Ous''Alderen hennar er, som vi ser, ikkje oppgjeven i den føreliggjande databasen. Stemmer dette med originalmanuskriftet? Eller står det kanskje noko der som ikkje er kome med ved transkriberinga?Det andre gjeld følgjande oppsitjar på Nore Holmefjord: ''Samuel Loss/ Nore Holmefiord/ 51/ ops/ lensmandsgaard/ lever vel/ Ous''Er den oppgjevne alderen hans (51) feil-lesing for 57, eller står det kan hende 51 i originalmanuskriptet òg?På førehand mange takk!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Yngve Nedrebø

1701-manntallet ligger i Riksarkivet.Manntallet hadde først og fremst et militært siktemål, og derfor var kvinners alder regnet som unødvendig for registreringen. Så vidt jeg har sett er ikke noen av enkene i manntallet oppgitt med alder.I den avskriften vi har av 1701-manntallet, og som ligger til grunn for dataversjonen, står Samuel Loss som 51 år gammel.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Terje Hatvik

Mange takk for eit oppklarande svar.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.