Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Christian Arentz

[#63584] Skifte 3. juni 1658, ant. i Strandvik

Recommended Posts

Gjest Christian Arentz

Det skal ha blitt skiftet etter Hans Ingjaldsen Gjøen (1592-1658) 3. juni 1658 mellom enken Kristi Knutsdatter og deres barn; Engel g.m.Kristi Torgilsdatter Gjøn, Kari g.m. Ole Vincentsson Hamre i Sund i Nordhordland, Marite g.m. Ivar Petersson Børve i Ullensvang, Ingegerd g.m. Halldor Olson Tveita i Strandvik, Gudrun g.m. Anders Hansson Bildøen, lensmann i Soter i Nordhordaland, Bothilde g.m. Bård Havn i Strandebarm og to ugifte døtre, Kristi og Anna.Finner ikke skiftet i databasen, med håper likevel du kan finne det for oss, Yngve! (Og kanskje bekrefte ovenstående).Er spes. interessert i om det eventuelt er angitt alder eller andre detaljer på datteren Kristi.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Den eldste skifteprotokollen for Sunnhordland som er bevart, er fra 1668 (om vi ser bort fra arveboken for Strandvik fra 1600-1602).Det skiftet det er spurt etter her, er for tidlig til å være i skifteprotokollen, og er rimeligvis gjengitt fra et skiftebrev som ligger i privat eie.Jeg kan derfor ikke stadfeste, eller gi supplerende opplysninger fra dette dokumentet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Christian Arentz

Takk for raskt svar! Kanskje vår kilde Karin Romstad ser dette..

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.