Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Oddleif Ellingsen

[#63585] Opphav til Anders Andersen og Beret Maria Pedersdatter, Øvergården Halsa, Meløy?

Recommended Posts

Guest Oddleif Ellingsen

Er det noen som vet opphavet til Anders Andersen f 1758 og Beret Maria Pedersdatter f 1753, Øvergården Halsa, Meløy?I Meløyboka bind 1 side 272 står det at faren til Anders Andersen er Anders Andreassen som han overtok gården etter i 1796. Er det noen som vet noe mer?Mvh OE

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Olav Helge Angell

No trur eg du blandar saman personar i innlegget ditt. Eg går ut frå at den personen du omtaler som 'Anders Andersen f 1758' er meint å vera ektemannen til Beret Maria Pedersdtr. Om det er rett, var han ikkje son til ein Anders, men til ein Andreas. Han var altså Anders Andreassen. Han var ikkje født 1758 - kor har du det frå? - men 1761. At Beret Maria var født nettopp i 1753, har du vel heller ikkje sikre haldepunkt for sidan kyrkjeboka for Meløy, der ho var født, manglar for 1751-1758. Men at ho var født om lag på den tida, kan vi rekne med ut frå aldersoppgåver på seinare tidspunkt. Ho var dotter til Peder Andersen (f. 1717) og Kirsten Olsdtr (f. om lag 1715) i Røshagen i Meløy. Peder var født på Herøy på Sør-Helgeland. Far til Peder, som heitte Anders Jørgensen, var derifrå.Anders Andreassen var født på Ytteren i Mo i Rana. Han var son til Andreas Andersen (f 1740, i kyrkjeboka kalla Anders) og Abelle Hågensdtr (f 1733) frå Samuelmoen i Hemnes. Meir om desse personane og deira opphav finn du i bygdebøkene for Mo og for Hemnes.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Oddleif Ellingsen

Takker for svaret! Innlegget mitt er basert på Meløybok nr 1, s 272 som tydligvis ikke er riktig.Mvh OE

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.