Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Reidar Oddløkken

[#63604] Tyding av kirkebok Lesja (Ø. Folldal) 1845

Recommended Posts

Gjest Torodd Kinn

Kan alltids prøve:Om brudgommen: frå 'Furuhovdet', 40 år, son av 'Hans Olsen'.Om brura: frå 'Rykhuus, Dovre', 30 år, dotter av 'Jørgen Pedersen'.Forlovarar: 'Jørgen Skrukstad, Ole Frisvold'Lysing 17., 25. og 31. augustLysing teken ut av 'Jørgen Hage'Dei to neste kolonnane inneheld datoar. Samanlikn med andre kyrkjebøker for å finne ut kva dei tyder.Kolonnen lengst til venstre opplyser om at brudgommen har lagt fram lensmannsattest av 19. januar 1938 for at det ikkje var noko etterlate etter den første kona, 'Anne Johnsd.', som døydde i 1837.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Torodd Kinn

Attesten var sjølvsagt frå 1838 ...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Reidar Oddløkken

Tusen takk igjen Torodd, hjelpen var ikke langt unna nok en gang, det er jammen godt gjort å greie å tyde denne skrifta:-) Dette er et tipp-ledd så det er derfor det er litt artig å vite hva som står. Bruden var vi forøvrig borti i går. Takk, takk. mvh Reidar

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.