Jump to content
Arkivverket

[#63620] Gunilde Larsdatter og Rasmus Libersen/Lubersen


Guest Anne Bjørlo Fiskå

Recommended Posts

Guest Terje Sande

Ved vielsen er vel patronymet hennes Rasmusdtr., og hos FS finner man da en Gunhild Rasmusdtr. Sørevik (i Fana) som er døpt 01.11.1763 med foreldrene Rasmus Nilsen og Marthel Sørensdtr. Hvis dette er rett person har kanskje bygdeboken noe om ektemaken Rasmus også.

Link to post
Share on other sites
Guest Anne Bjørlo Fiskå

Takk for hjelp - Bygdeboka, s. 249(på gården Søvik) sier at Rasmus Nilsen Nordvik og Marthe hadde bl.a. datteren Gunilde. Så det er nok riktige foreldre på Gunilde. Bygdeboka sier ikke noe om hennes giftemål. Rune har du funnet noe mer? Trukket noen konklusjon? Det er sønnen Lars jeg har etterkommere(hjelper andre) mvhAnne

Link to post
Share on other sites
Guest Rune Thorstensen

Hei.Nå er jeg på reise denne uker, og har derfor ikke tilgang til slektsprogrammet mitt med det jeg har av opplysninger om denne familien.Jeg tror nok vi kan slå fast at faren var Libert Honhorst ( litt ulike skrivemåter). Han var kjøpmann på Bryggen, og sikkert knyttet til Hanseatenes kontor der.LenkeRasmus var nok født utenom ekteskap, og skal jo ifølge diverse kilder være født i Bergen. Men jeg har ikke kunnet finne fødselen hans. Han var 40 år i 1800, vilket jo tilsier at han var født rundt 1760.Mvh. Rune Thorstensen

Link to post
Share on other sites
Guest Rune Thorstensen

Her får Rasmus og Marthe sønnen Hans 16.05.1818.[url="http://www.digitalarkivet.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=9&filnamn=dp12011816&gardpostnr=1646&personpostnr=4931&merk=4931#ovre>LenkeJeg ser samtidig at en ny Rasmus Libertsen dukker opp som barnefar. Jeg tror det må være sønnen til Rasmus og Gunhild, Rasmus født i Fana i 1797.Han får første en uekte datter Gunhild Johanne 04.01.1818 med Elen Johannessen.LenkeSå har de nok giftet seg for 08.08.1820 fikk de sønnen Johannes Andersen (Anders?).LenkeDe fikk sønnen Rasmus Libertsen 05.03.1823.Lenkeog datteren Alida 18.08.1825.Da var nok Rasmus jr. død skal vi tro det som står her.

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.