Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Trond Gellein Løkken

[#63850] Hjelp til tyding av lysningstekst, 1814 Trondheim

Recommended Posts

Gjest Trond Gellein Løkken

Den 17. oktober 1814 ble Lars Olsen og Cicilia Cathrine Waløen gift i Trondheim domkirke.Lysningen deres forsøkte jeg å lese, men får ikke tydet noe fornuftig ut av det.er det noen som kan være så snill å hjelpe meg?Permanent sidelenke: LenkemvhTrond Gellein Løkken

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Else B. Rustad

Efter at der var lyste 1ste Gang fra Prædikkestolen for Lars Olssen og Cicilia Catharina Waløen, mældte sig Qvindemennisket Martha Lemvig, foregivende, at hun har avlet et Barn med bmte. Lars Olssen, og at han havde givet hende Ægteskabs Løfte. Hende blev betydet, at hun maatte søge ham for Retten, om de ikke i Mindelighed kunde afgiøre den Sag. Senere har hun indleveret Udskift af Forligelses Commissions Protocollen, som viser at Sagen d. 5te Aug. d. A. har været for Forligelses Commissionen, hvorfor Parterne mødte, men opnaaedes ikke Forlig; thi blev videre Lysning udsat. Senere har bmte. Martha Lemvig baade mundtlig og skriftlig tilkiendegivet, at der er truffet Forlig mellem hende og Lars Olssen, saa hun har intet at erindre mod hans forehavende Egteskab med Cicilia Catharina Waløe.Mvh Else B.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Trond Gellein Løkken

Tusen takk Else!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.