Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Alf Thore Skinstad

[#63923] Trolovede på Modum.1746. Tydehjelp

Recommended Posts

Gjest Else B. Rustad

Trolovelsen:d. 7 Søndag Efter trinitates trolovet Jon Knudss. Føyen Med Pigen Kierstine Larssdaatter Paa Buscherud gaard ved Nykirke af Sogne Præsten Hr. Aal.Vielsen var i Nykirke 29. september.Dåpen:5teSøndag efter Paasche blef døbt i Nykirke af Hr. Eskel Tulle, Jon Knudssen og Kirstine Larssdaatter deres Pigebarn Jahanne, fød paa Buskerud grund d. 4 Maj Kloken 2 efter Midag, quinfaderne fru Madamme Elissabet Loutzen, og Madamme NyeMands fra det hasselske Jernverk paa Eger, mandfaderne Justitz Raad Nielss Svartz, Jacob Hansen NøyMand og Studios Christian Arboe.Mvh Else B.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Alf Thore Skinstad

Tusen takk Else.Jeg hadde lest pikens etternavn som Evensdatter, Men det er altså Larsdatter.Det var godt at jeg hadde funnet riktig par både på trolovelse og som foreldre til Johanne.Alf.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Olaf Rønneberg

Jeg er stort sett enig med Else, men Jon Knudssen bodde på Søyen (Søya), ikke Føyen.Dette er mine forfedre, så jeg har noe både om etterslekta og forfedrene til Jon og Kierstine.Hilsen Olaf

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Alf Thore Skinstad

Hei.Dette var intresant. Jeg har mine aner fra disse. Det var Johanne som var gift med Bjørn Ibsen som er mine videre aner. Det hadde vært fint om vi kunne utveksle innformasjon, både tidligere forfedere og flere etterkommere. Kirkebøkene for Modum starter først i 1712, så jeg mener at jeg har funnet vielsen til foreldrene til både Jon og Kiersti, men lengere bakover har jeg ikke kommet.Jeg har følgene mailadresse: alf.skinstad krøllalfa modumktv.noAlf.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.