Gå til innhold
Arkivverket

[#64996] Bergen 1900: Hvem var Kristina Smith, f. 1862 i Holt ved Tvedestrand?


Gjest Oddbjørn Johannessen
 Del

Recommended Posts

Gjest Oddbjørn Johannessen

I ft. 1900 finner vi i Bergen en Kristina Smith, f. 1862 i Holt ved Tvedestrand. Hun er da gift med blikkenslagermester Frithjof Smith (f. 1860 i Bergen): LenkeEn av deres sønner var Leif Bergh Smith, som Agderposten har en svær artikkel om i dag. Han var nemlig fylkeslege i Aust-Agder under 2. verdenskrig - og gikk inn for å avlive sinnslidende og 'idioter'.Er det noen som vet mer om opphavet til hans mor Kristina fra Holt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Oddbjørn Johannessen

Tja - etterlysningen kan sannsynligvis avblåses, for her fant jeg henne vel: LenkeFødt 11/1 1862, døpt 4/5 i Holt: Christina. Foreldre: Seminarlærer Gerhard Bergh og hustru Davida f. Blakstad.Ingen av foreldrene var fra Holt, men faren var altså lærer på Holt Seminar (der bl.a. Arne Garborg var student) - forløperen for Kristiansand lærerskole.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.