Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Torodd Kinn

[#65550] Thomas Christian Larsen, Farsund -- opphav?

Recommended Posts

Gjest Torodd Kinn

Thomas Christian Larsen gifta seg med Johanne Cathrine Skougaard i Vanse/Farsund 1819 (nr. 5): Permanent sidelenke: [url="http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=9886&idx_id=9886&uid=ny&idx_side=-121>LenkeSom vi ser, var han jurist. Han sat på Stortinget for Lister og Mandals amt 1836-38: LenkeDå var han handelsfullmektig, og det står at han var fødd i 1788.I 1853 fekk han sonen Kristian med jenta Trine Andreasdtr. Solberg (nr. 130): Permanent sidelenke:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Ann-Mary Engum

Fant dette: BUAS HISTORIE Brogaten 4 - før 1910 Lille Strandstrede nr. 25. Grunnboka viser til bygseddel 7. Januar 1836 fra Sunde gårds eiere til kjøpmann Christian Larsen: 'På den grund ved stranden der fordum har tilhørt kjøpmann Kjørald Olsen med Til-liggende brygge i lige linje med huset til sjøen...'. Tomtas størrelse: 38,5 fot gange 35,5 fot. Konsul og kjøpmann Christian Larsen kommer i 1816 med Dansk juridisk eksamen til Farsund for å arbeide på tollkassererkontoret. Snart går han over i Forretningsstanden, først som fullmektig hos Fried. Otto & sønn og senere, i 1836 som selvstendig kjøpmann. Konsul Larsen blir ansett som en meget dyktig mann som har en egen evne til å omgås alle de fremmede skipskapteiner som han får forbindelse med gjennom havariforretningen. Han var Dansk visekonsul, og i 1840 årene byens ordfører.http://www.farsund-undervannsklubb.no/backes/

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Torodd Kinn

Interessant. Takk, Ann-Mary!Eg har tenkt meg på biblioteket og låne Farsund bys historie.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Torodd Kinn

Ifølgje byhistoria (O.A. Abrahamsen, bd. 1 s. 264)) var Thomas Christian Larsen frå Fredensborg i Danmark, son av livkusken til dronning Juliane Marie.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.