Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Stefan Jansson

[#65756] Svartøien, Oppdal?

Recommended Posts

Gjest Stefan Jansson

HeiPå Røros finns två bröder från Oppdal, Gunder och Ingebrigt Opdal. Ingebrigt gifter sig 1691 men dør redan 1694, medan Gunder får barn redan på 1680-talet och dør 1732. Gunder är fødd ca 1661.I Mantalet 1665/66 finns en Ole på Svartøien i Oppdal, med en son Gunder på 4 år. Ingen annan mulig Gunder finns i trakten. Kan det vara rætt Gunder? Finns Svartøien med i de bind av Bygdebøker som nu finns ferdiga?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Bjørn Sundseth

I Gards- og slektshistorie for Oppdal, bind I, Lønset, finnes Svartøya fra s. 64. Der finner vi Oluf (Ole?) f. 1624 som bygselsmann, med sønnen Gunnar (Gunder?) f. 1662. Som kilde er vist til sokneprestens manntall fra 1666. Så da er vel dette det du har fra før, og gir ikke noe svar på det du søker. Det sies også at i flg. matriklene fra 1702 og 1723 låg gården øde på den tida, men fikk ny eier i 1728. Ikke umulig at dette er rett Gunnar/Gunder. Røros var et sted med arbeid for de som hadde gitt opp jordbbruket på små bruk i områdene rundt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Stefan Jansson

Mange tack Bjørn

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.