Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Alvin Andreassen

[#65912] Kristiansund - hvem Bugge?

Recommended Posts

Gjest Alvin Andreassen

For den ukjente er Kristiansund vanskelig. Vanskelig geografi, Kirkebøkene er brannskadet og FT. 1875 mangler. 'Bugge' ble et svært vanlig navn omk. 1900. Johanne Beruline Jørgensen (Adolfsdatter) var født i 1889 i Skjærvøy i Troms. 5/4-1911 fikk hun en uekte datter Agnes Margrethe i Kr.sund hvor hun da oppholdt seg. Barnefaren var en gbr. Elias Bugge født i 1861. Agnes brukte senere Bugge som etternavn. Brannskadet Kirkebok gjør det vanskelig å lese hvor denne Elias hadde sitt oppholdssted. Blant fadderen merker vi oss en Lars (Eriksen, da han døper barn) Bugge født i Nesset i 1867. Er det noen som vet noe om denne Elias, jeg finner ikke noe. Når det står født i Nesset, hvilken Kirkebok? Med takk.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Anne Haug

Hei Alvid Han lars Eriksen Bugge. er født 30.01.1867 gift med Anne Marie Jonsdatter Bugge dem flytter til Kristiansund etter det første barne er født etter 1894. Han Lars har en bror som heter Elias Eriksen Bugge.Men han er født 13.10.1870 Gården som dem kommer i fra heter Hølvollan (Morkastua) han er den eneste som heter Elias og finne på Bugge gården. Men han flytter etter han har vært i kristiansund til Bergsøy ,Nordmøre.Nå har jeg sitti og lest bygdeboka i fra bugge. Men du finner dem i Eresfjord(sira)Nesset. Hilsen Anne Haug Rausandhaug.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Thomas Friis Konst

Hei Alvin,- så först nå din tråd som var lagt ut i går, fredag.Hvem har du som foreldre til den omtalte Johanne Beruline JÖRGENSEN (Adolfsdatter) f. 1889 i Skjervöy?Mvh Thomas

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Anne Haug

Hei AlvinElias Eriksen Bugge født 1871 reiste til Wisconsin den 29.03.1893 linje Inmanlinjen reiste i fra Kristiansund men kom hjem 1907/1908MvhAnne Haug Rausandhaug

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Alvin Andreassen

Takk Anne for verdifull opplysning og oppklarning. Ja, Elias var nok født i 1870, og ikke i 1861 som opplyst i 1911 da Agnes ble født. Nå ser jeg at Bugge-navnet egentlig var et gårdsnavn, og at det rette var Bogge. Denne gården lå/ligger i Eresfjorden som nabogård til Nesset Prestegård hvor Bjørnstjerne vokste opp. Elias sine foreldre satt på gården både i 1865 og 1900 (i 1900 Erisfjord og Visdal). Du sier at Elias flyttet til Bergsøy (Bergsø). Det passer med at hans bosted i 1911 var: ---brannskadet--'øen'. Også til Thommas: Johanne Beruline var født i 1889 i Simavåg (Uløy) i Skjærvøy, og hennes foreldre var Adolf Martin Jørgensen (hans hjemplass 1856) og Bereth Marie Johannesdatter 1864. Vi vet ikke når Johanne kom til Kr.sund da ut- og innflytningslister mangler. 19/12-1913 ble hun gift i Tromsø (på Stiftprostens kontor) med Nils Mikkelsen fra Balsffjord. Han var født i 1859. De bodde på Sletnes innerst i Balsfjord og fikk barn. Johanne døde tidlig av TBC. Agnes vokste opp hos sin mor. Agnes ble gift i Malangen, og har to døtrer og to sønner. De visste ikke hvor Agnes var født, og utover Bugge-navnet visste de ikke noe om sin morfar, altså Elias Bugge. Men nå har vi fått klarhet. Mange takk.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Thomas Friis Konst

Takk for den opplysningen Alvin, om Johanne's foreldre.Kan med dette direkte plassere henne via faren, Adolf, som var sönn av Jörgen Johan JÖRGENSEN 1824-1907 og hustru Gjertrud Albine Thomasdtr. ARILD 1829-1893.Interessant at Johanne Beruline f. 1889 'dro til' Kristiansund. Jörgens Johan's farfar, Jörgen Johansen f. 1752 var nemlig gift med Anne BERNHOFT f. 1762 fra Kristiansund. Undrer på om noen kjenner til hennes opphav!Deres etterslekt er både stor og interessant, - via hele 12 barn.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Anne Haug

Hei AlvinElias Eriksen Bugge har en uekt barn til han Martin født 21.02.1909.Mor heter Anne Iversdatter Frisvoll født 1890.Elias ble gift Berit Halset i 1912 dem fikk 5 barn. Bugge er et vanlig navn i Møre og Romsdal.MvhAnne Haug Rausandhaug

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.