Gå til innhold
Arkivverket

[#66394] HO; Skifte Våg, Gauksheim (Austevoll)


Gjest Arnfrid Mæland
 Del

Recommended Posts

Gjest Yngve Nedrebø

Sophie og Hans Gauksheim. Skifte begynt 4. nov. 1834 og sluttet 22. okt. 1845. Ekteparet var barnløse.På mannens side var arvingene bror Mons J. Weevog, søstersønn Johannes Larsen Kleppe, søsterdatter Brita Larsdatter, gift, søstersønn Ingebrigt Mikkelsen Søreide, og søsterdatter Anna Mikkelsdatter, g.m. Lars Larsen Tvedt.På konens side bror Johannes Ommundsen Eide i Strandvik, død, og hadde etterlatt seg mange barn, bror Poul Ommundsen Sortvedt i Strandvik, søster Malene Ommundsdatter Hougervold, død, men uvisst om hun hadde etterlatt seg barn, halvsøster Christi Johannesdatter, g.m. Salomon Jacobsen Vindnees, død, etterlatt seg barna Jacob Salomonsen Vindenes, Johannes S. Røe i Strandvik, Ingebor S., g.m. Ole Olsen Torsdagsøen og Elen S., g.m. Ole Wiig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arnfrid Mæland

Tusen takk for det.Står det at skiftet ikke var ferdigbehandlet før 1845, eller er det feilskriving for 1835?Ellers stusser jeg litt på Malene Ommundsdatter Haugarvoll. Sophie hadde en halvsøster, Malene Johannesdatter Haugarvoll, mens helsøsteren het Margrete Amundsdatter og var på Austestad, senere Berland. Men vi har tidligere sett at det har vært usikkerhet inad i denne familien vedr hvem som var gm hvem og bosted. Jeg antar derfor at Malene Omundsdatter Hougervoll skal være Margrete Amundsdatter Austestad/Berland. Ellers ser vi at det bare er en av Sophies mange halvsøsken som er nevnt, nemlig Kristi, som selv var g i Austevoll.Mvh Arnfrid

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.