Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Aase R Sæther

[#66670] Anders Knutsen i Gloppen og Jølster - 4 ekteskap og 1 mann - eller fleire?

Recommended Posts

Gjest Aase R Sæther

Eg startar i 1735, vigde i Jølster:686 Brudgom Anders Knudsen Veiteberg 687 Brur Maren Andersdtr VinsryggVi held fram i 1758, vigde i Gloppen:2583 Brudgom Anders Knudssen Støve 2584 Brur Anne Larsdatter StøveVidare til 1764, vigde i Jølster:1440 Brudgom Anders Knudsen Støyva 1441 Brur Marte Nilsd BevringDeretter til 1767, vigde i Jølster:1584 Brudgom Anders Støve 1585 Brur Brite Rognaldsd Fuglebakkeog spørsmålet er og det er same mannen som gifter seg alle 4 gongene?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Elsa-Karin Svendsen

Anders Knudsen Veitebergsbakke f 1709 i Jølster giftet seg i 1735 med Maren Andersdtr Vinsrygg fra Gloppen. Hun døde i 1764 og i 1765 giftet Anders seg med Helge Nielsdt Fuglebakke. Anders døde i 1772. Skiftet hans nevner deling mellem hans 6 barn med den tidligere avdøde Maren Andersdatter. Arvingene oppgir at enken heter Helge Nielsdtr. Hun arver ingenting. Anders Knudsen Veitebergsbakke har da ikke vært gift med de tre andre!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Aase R Sæther

Mange takk, dette løyser litt på problemet. Budde Anders på Veiteberg då han døydde? Og veit du om han er bror til Krispinus Knutson Veitebergbakke som gifte seg til Myklebust i Gloppen i 1753?Bygdeboka for Gloppen kallar Anders på Støyva for Anders Knutson Veitebergbakke. Kan det tenkjast at der er to brør som heiter Anders?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Elsa-Karin Svendsen

Skiftet ble holdt '10. Nov 1773 paa den Gaard Wedebergsbacken i Julster Skibrede og Helgeims Sogn beliggende, efter afdöde Dannemand Anders Knudsen'. Den eldste sønnen Knut bor på gården. Anders er gift og 'Husmand paa Førde i Nordfjord, Breims Skibrede, som blev sendt Express bud efter, men ikke indfundet sig'. Ole er gift og bor på gården Teite i Nordfjord, 'indkaldet til at møde, men ej indfant sig'. Rasmus 30 år og Anne 23 1/2 år bor på gården og arbeider hos sin bror Knut. Jesper 28 år arbeider hos Niels Andersen Befring.Det er nok flere med samme navn på Veiteberg. F.eks. i 1701 er Knut Andersen 30 år og har hos seg faren Anders Knutsen, 60 år. Samtidig har vi unge Knut Andersen 25 år, med sin gamle far, ung-Anders Knutsen 58 år. Så begge familiene har nok mange Anders og Knut samtidig.Krispinus kan jeg nok ikke hjelpe med. Har bare notert to søstre, Sara og Aagot.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Aase R Sæther

Mange takk, der fekk eg plassert både Anders Førde, Ola Teita og Jesper Hjelle!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.