Gå til innhold
Arkivverket

[#67739] Oppslag bygdebok for Os - Jon Asbjørnsen Storum


Gjest Oddvar Søreide
 Del

Recommended Posts

Gjest Oddvar Søreide

Jon Asbjørnsen Storum levde på 1600-tallet. Står det noe i bygdeboka om hvem han var gift med? Hvem var hans foreldre og svigerforeldre. Står det noe om han eigde noe jordeiendom?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kjell-Arne Mellum

Os III s. 101Jon Storum bygslet bruk 1 i 1615, trolig gift med enken etter forrige bruker, Nils Storum. (ikke navn på henne). Jon Storum g. 2 i 1620-årene med en som het Brita. Han hadde heimstaden sin i Fusa eller Standvik. Sammen med noen andre eide han en part i gården Hjartåker i Strandvik, han eide også noe i en gård 'Byenes'

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Oddvar Søreide

Mange takk Kjell-Arne. Eg antar at det ikkje står hvem de andre eierne av Hjartåker er? I Strandvikboka står det at han var gift med Guro Hjertåker. Korleis forfattar har funne dette ut er ikkje godt å sei, men også Asbjørn navnet finnes jo på Hjartåker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.