Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Børge Strandskog

[#67983] Arv 1943

Recommended Posts

Guest Børge Strandskog

En ugift og barnløs kvinne døde i Oslo sommeren 1943 og ble gravlagt på Vestre Gravlund i Fagerborg kirkesogn. Hun hadde heller ingen søsken. Hvordan var bestemmelsene i forhold til arv/arveoppgjør i et slikt tilfelle - og ble dette eventuelt gjennomført og protokollført av noe offentlig organ eller 'vesen'? Jeg er spesielt interessert i hvor det kan ha blitt av private eiendeler som fotografier, bøker o.l. Såvidt jeg vet, hadde kvinnen ingen nære slektninger i Oslo, men familie nordpå. Vil et eventuelt testamente kunne finnes i offentlige arkiver? Tips om mulige kilder mottas med stor takk.Mvh.Børge

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Yngve Nedrebø

Dødsfallet skal være meldt til skifteretten på det stedet der hun døde. Skifteretten skulle skaffe seg oversikt over boets verdier og gjeld, og registrere arvingene. Dersom det forelå testament skulle det legges fram for skifteretten. Hennes slektninger ut til søskenebarn vil være å regne som arveberettigede.Så dersom denne kvinnen døde i Oslo, ville jeg ha sjekket arkivet til Oslo skifterett, i Statsarkivet i Oslo.Noen må ha tatt hånd om avdødes etterlatenskaper, og skal ha laget oversikt for skifteretten. Men vi ser nok ikke så sjelden at brev og fotografier, som antas ikke å ha omsettelig verdi, ganske enkelt kastes av dem som tar hånd om slike bo!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.