Jump to content
Arkivverket

[#68154] Olaus Olsen. Fra Værdalen til Lofoten.


Guest Grethe Wiik Thomassen

Recommended Posts

Guest Grethe Wiik Thomassen

Jeg leter etter Olaus Olsen, født i Værdalen 1831-33 (forskjellige år er oppgitt), bosatt i Gimsøy i Vågan, Nordland, i alle fall fra 1865.Han er i Gimsøy i Vågan i FT 1865 og 1875. Han fikk flere barn der, det første i 1871.Nr.14. [url="http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=10047&idx_id=10047&uid=ny&idx_side=-10>Lenke Her er Værdalen oppgitt som hans fødested, samt at han har 1 barn fra før. Jeg finner ikke noe tidligere barn av ham i Gimsøy, muligens er det født i Værdalen?Han giftet seg i Gimsøy i 1873.Nr7 .

Link to post
Share on other sites
Guest Egil Russøy

Hei Grethe. Eg trur eg kanskje kan ha funne han. Har funne ein Ole Simensen i FT 1801 som kan ha høveleg alder. [url="http://www.digitalarkivet.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=31&filnamn=f18011721&gardpostnr=133&personpostnr=2076&merk=2076#ovre>Lenke. I tillegg har eg funne Olaus f. 3. okt. 1830. Far Ole Simensen Nordberg og mor Anne Olsdtr. (Nr. 152) Permanent bildelenke:

Link to post
Share on other sites
Guest Egil Russøy

Då bør dette være Ole Simensen sin fødsel. Han er då uegtefødd i 1798. foreldre Simeon Olsen Kraag? og Lisbeth Johannesdtr Nord Hallems? (Høgre side) Permanent bildelenke: [url="http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-kb20050509030571.jpg>LenkeDenne Lisbeth må då tilsvare Lispet Johannesdtr 36 som er oppført som tener på garden der Ole Simensen bur som fosterbarn i 1801.I 1815 ser det ut som om den same Lisbeth (Alderen passer i alle fall bra) har gifta seg med ein Ole Olsen som er kårmann på garden Svedjen i Verdalen. Ole Simonsen 17 bur då her som stesønn.

Link to post
Share on other sites
Guest Egil Russøy

Eg leitar etter ekteskapet mellom Ole Simensen og Anne Olsdtr, for å stadfeste/avkrefte om dette er den same Ole simensen som er fødd 1798.Fann i midlertid ei oversikt over barn av desse to, der det er oppført to barn til, den eine døde tidleg [url="http://www.digitalarkivet.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&filnamn=Foedverd>Lenke. Denne Olaus som eg fann, er her omtalt som Hans. Eg òg var først usikker på om det stod Hans eller Olaus, men etter å ha samanlikna bokstav for bokstav, trur eg det må stå Olaus, der O-en er litt utydeleg. Samanlink spesielt det som då må ha vore n-en i Hans med n-anne nytta i andre namn. Eg får ta litt forbehold, i forhold til skrifttydinga. (legg linken inn på nytt her) Permanent sidelenke: Lenke Permanent bildelenke:

Link to post
Share on other sites
Guest Grethe Wiik Thomassen

Hei. Tusen takk for at du ville hjelpe med dette. Et av Olaus sine barn har fått Norberg som mellomnavn, noe som styrker at Ole Simensen er rett person.Når det gjelder om det står Hans eller Olaus, så holder jeg en knapp på Olaus. Mener nest siste bokstav må være en u- ikke en n- om en sanmmenligner f.eks med Ingebor Anna på linja ovenfor.Synes også det står noe om Nordberg under anmerkninger ved vielsen av Ole Simonsen og Anne Olsdatter, selv om en del av teksten virker uforståelig for meg.Igjen- tusen takk for god hjelp, jeg er kommet et skritt videre takket være dette.Mvh Grethe

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.