Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Stig Nyberg

[#68419] Wilhelm Anthoni'er i Trøndelag midt på 1600-tallet

Recommended Posts

Guest Stig Nyberg

Hvem het Wilhelm Anthoni til fornavn i Trøndelag og kan tenkes å ha hatt en gifteferdig datter rundt 1665? Jeg har bare funnet en i Trondheim ved navn Wilhelm Anthoni Hollender. Men var det flere med samme gode navn? Det litt unorske ved navnet får en mest til å tenke på Trondheim eller kanskje bergverkene (f.eks. Røros og Løkken). Kjenner du til noen, så oppgi gjerne kilde®.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Geir Kamsvaag Berntsen

Ja, om ikke hukommelsen svikter helt, så er det flere på den aktuelle tid, dog ikke på nevnte steder som jeg kjenner. Men kan du ikke gi de aktuelle opplysningene som du tydeligvis har, datterens navn og/eller dennes ektefelle, en vielse osv. osv.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Stig Nyberg

Jeg har ikke andre holdepunkter enn navnene til hennes barn og deres etterslekt, der flere heter Wilhelm, Anthoni, Wilhelm Anthoni (2 stk.) eller Anthoni Wilhelm. Hennes mann het Johan Georg Tax, og selv om det er tenkbart at navnene kan stamme fra faren til denne innvandrede tyskeren, er det ikke funnet slike navn i etterslekten til hans 2 brødre, som også kom til Norge. Hun og Johan Georg hadde også en datter med to fornavn, og det ene var norsk/dansk, som tyder på at de ga navn til sine barn fra både morens og farens slekt. Johan Georg var beviselig i Trøndelag ved starten av 1667. I 1664 var han i Holla i Telemark, men hans barn ble trolig født flere år senere enn det, så antagelig giftet han seg i Trøndelag.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Geir Kamsvaag Berntsen

Med 1664 i Holla og 1667 i Trondhjem bortfaller 'mine'. En kommentar litt på siden, at 'to fornavn, og det ene var norsk/dansk, som tyder på at de ga navn til sine barn fra både morens og farens slekt' hadde i beste fall vært en mulighet i Christiania, ikke en sannsynlighet.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.