Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest espen havstein

[#69903] info om skipsforlis i flatanger

Recommended Posts

Guest espen havstein

Et skip, trolig utenlandsk, forlist ved øya Havstein i Flatanger, trolig før 1800, på øya er det eksotisk fruktre som det sies det står oppå graver til omkomne etter dette forliset. Dette er info ifra eldre i Flatanger, men det er verdt å forsøke å finne ut mer. Kan noen hjelpe meg, all info av interesse.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Finn Oldervik

Truleg må du gå inn i justisprotokollen for det aktuelle tinglaget for å prøva å finna noko der. Dette krev at du kan lesa gotisk handskrift og at biblioteket ditt har leseapparat for 35 mm mikrofilm.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Jan Peter Wiborg

Muligens kjent, men jeg fant dette på http://32368.vgb.no/2008/07/19/nib-flatanger/JuledagsskjæretSelv på en stein i havet kan man finne spennende historie. Det finnes et merkelig og forblåst tre på øya (strengt tatt to som står ved siden av hverandre). Sør for Havsteinen finner man Juledagsskjæret. Et spansk skip forliste her for 100 år siden (ja, på juledagen). De kom seg i land på Havsteinen og etterlot seg disse trærna, om det var frø eller trær de hadde med seg vites ikke. Det likner på et frukttre, eple kanskje. Det har ikke mange frukter, men det som er der ser ut som små, litt inntrykte epler.

bilete7074.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.