Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Kjell Johannessen

[#70311] Brukte vi pass i 1892 ?

Recommended Posts

Guest Kjell Johannessen

Jeg har i lengre tid letet etter en person som emigrerte til Amerika mellom 1892 og 1915.Jeg har også søkt i dette forumet uten resultat. Da tenker jeg at hvis de brukte pass i den tiden, og jeg kan klare å finne det i et eller annet arkiv, kan jeg kanskje finne etternavnet hvis hun giftet før hun reiste. Hvis jeg da finner ut hvor å når passet ble utstedt, så reiste hun sikkert like etter at hun fikk passet.Er Riksarkiver plassen å lete etter et eventuelt pass kopi ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Yngve Nedrebø

Passtvangen ble opphevet i Norge våren 1860, og det ble ikke innført pass igjen før under første verdenskrig.Emigranter skal normalt være å finne i emigrantprotokollene, men atskillige tusen lot være å registrere seg, ikke minst de mange sjøfolkene som 'hoppet av'. Disse skal imidlertid la seg finne i sjømannsrullene.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Kjell Johannessen

Takk for hjelpen Yngve. Det var ikke det svaret jeg håpet på, men nå slipper jeg i hvert fall å gruble på om passet kunne hjelpe meg. Jeg har navn og fødsels date på henne, samt at hun fikk et 'uekte' barn i Bergen 20 juni 1892. Dessuten vet jeg at hun bodde i Amerika 1915. Jeg vet ikke når hun reiste eller om hun var gift og skiftet etternavn da hun reiste.Derfor har jeg ingen trå å lete langs. Er det noen der ute som har en god ide til meg?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.