Jump to content
Arkivverket

[#71421] Vielse med bortreist barnefar? Øyestad 1801.


Guest Harald Søren Storaker

Recommended Posts

Guest Harald Søren Storaker

Hans Casper Gierulfsen (25) hadde et barn med husholdersken Berte Gundersdatter (35) [url="http://digitalarkivet.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=10&filnamn=f18010920&gardpostnr=24&personpostnr=1707&merk=1707#ovre>Lenke Stine blei døpt 18 jan 1801 Lenke og der ser det ut som Berte er oppført som hustru. Det ser ut som vielsen er 2 feb 1801 Lenke - og der er et notat om at hans Casper var bortreist før vielsen og aldri kom tilbake! Kunne det gå an?Hans Casper blei forlova nov 1803 og gift 1805 i Holmen kirke i Kjøbenavn. Han er der oppført som ungkar.

Link to post
Share on other sites
Guest Kristian Hunskaar

Vielsen er ikke 2. februar - den er ikke gjennomført. Presten har ført inn de trolovede i forbindelse med trolovelse/lysning og har satt av plass (og et 'd:') til å påføre vielsesdato. Derfor kommer ikke vielsene i kronologisk rekkefølge (men i kronologisk rekkefølge med hensyn til trolovelse/lysning). Manglende dato, som for Hans Casper og Berte, betyr derfor ikke at de er gift samme dag som foregående par.Presten har i god tro benevnt det vordende ektepar som mann og hustru ved barnedåpen, men Hans Casper hadde tydeligvis andre planer ...

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.