Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Knut Skjånes

[#71831] Lærerskole i Oslo

Recommended Posts

Guest Knut Skjånes

Mine foreldre Arne Skjånes (1895-1977) og Magnhild f. Salvesen (1891-1978) tok begge eksamen på en lærerskole i Oslo. Problemet mitt er at er uråd å finne hvilken lærerskole de gikk på. Far tok senere teologisk embetseksamen og i sin første søknad på en stilling som stiftskapellan i Nidaros skrev han bl.a. 'Vinteren 1913-14 frekventerte jeg Fredly ungdomsskole og de følgende år, 1914-16, den 2-årige lærerskole i Oslo og tok lærereksamen samme sted 1916.' Dette er det eneste skriftlige vi har om dette. Statsarkivet i Oslo har lett to ganger og finner ingen lærerskole i Oslo med mine foreldre blant elevene. Kan noen andre hjelpe meg?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Gunn Huglen

Dessverre lar disse lenkene seg ikke åpne. Jeg fant også en artikkel der Indremisjonens private lærerskole i Oslo, start Oslo 1912 men vet heller ikke om det går med lenke til denne? http://home.chello.no/~berntt/slag5.htmlPrøv med et søk på Indremisjonens private Lærerskole Oslo, så håper jeg du finner de opplysninger du trenger.:-) Gunn.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Gunnar Sigdestad

Hei Knut!Er du heldig, finn du dei i 'Norske skulefolk', 1934.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Carsten Schanche

De er ikke omtalt i Norske skulefolk. Arne er omtalt i Prester i den norske kirke. Der står det bl.a. at han tok lærerpr. i 1916 og var student i 1922. Kanskje studentene fra 1922 kan si noe om han?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.