Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Tom Larsen

[#72131] Statsborgarskapsbevillingar 1888-1921

Recommended Posts

Guest Tom Larsen

Jeg lurer på ang. overnevte database om den er ferdig eller om det finnes flere protokoll-serier for samme periode som kommer her i digitalarkivet senere. I dokumentasjonen for database står det at det skal være alle, eller ble det ført separate statsborgerskap stat og kommunalt.Grunnen til mitt spørsmål er at jeg ikke kan finne min tippoldefar i dette registret, men fra en annen protokoll som heter 'Udlendinger der har norsk statsborgerskap' (bind L-Ø.)som finnes i Oslo by-arkiv, finner jeg han nevnt Lars Larsson (Larsen) f.1828 Gartner, Sansakerveien 35, fikk statsborger brev datert 8/2 1895 og avlagt løfte 7/8 1900.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Yngve Nedrebø

Fra dokumentasjonen til filen henter vi:'Databasen er et navneregister over alle som ble statsborgere i Norge i perioden 1888-1921.' 'Registeret er hentet fra Departementstidende og inkluderer henvisning til de originale dokumentene i Riksarkivet.'Databasen er laget i Riksarkivet. Vi sender over din observasjon dit.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Tore H Vigerust

Det kan ligge innvilgede saker i pakkene som ikke er publisert. Pakkene inneholder forøvrig mye interesant, så som søknadene og attester.Det var forresten jeg som 'oppdaget' registeret i august og tipset Digitalarkivet om at det burde publiseres i Digitalarkivet. Rart at ikke Riksarkivets egne folk tok et slikt initiativ.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Tom Larsen

Takk for meldingen Tore, ser ut til at jeg må ta en titt siden sønnen Walfred var nevnt i registret.Tom

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.