Jump to content
Arkivverket

[#72131] Statsborgarskapsbevillingar 1888-1921


Guest Tom Larsen

Recommended Posts

Guest Tom Larsen

Jeg lurer på ang. overnevte database om den er ferdig eller om det finnes flere protokoll-serier for samme periode som kommer her i digitalarkivet senere. I dokumentasjonen for database står det at det skal være alle, eller ble det ført separate statsborgerskap stat og kommunalt.Grunnen til mitt spørsmål er at jeg ikke kan finne min tippoldefar i dette registret, men fra en annen protokoll som heter 'Udlendinger der har norsk statsborgerskap' (bind L-Ø.)som finnes i Oslo by-arkiv, finner jeg han nevnt Lars Larsson (Larsen) f.1828 Gartner, Sansakerveien 35, fikk statsborger brev datert 8/2 1895 og avlagt løfte 7/8 1900.

Link to post
Share on other sites
Guest Yngve Nedrebø

Fra dokumentasjonen til filen henter vi:'Databasen er et navneregister over alle som ble statsborgere i Norge i perioden 1888-1921.' 'Registeret er hentet fra Departementstidende og inkluderer henvisning til de originale dokumentene i Riksarkivet.'Databasen er laget i Riksarkivet. Vi sender over din observasjon dit.

Link to post
Share on other sites
Guest Tore H Vigerust

Det kan ligge innvilgede saker i pakkene som ikke er publisert. Pakkene inneholder forøvrig mye interesant, så som søknadene og attester.Det var forresten jeg som 'oppdaget' registeret i august og tipset Digitalarkivet om at det burde publiseres i Digitalarkivet. Rart at ikke Riksarkivets egne folk tok et slikt initiativ.

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.