Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Anne Lise Hovdal

[#73387] Skifte 28.06.1755 i Hanebogen i Åsen(Frostens prestegjeld) N.Trøndelag

Recommended Posts

Guest Anne Lise Hovdal

Noen som klarer å se om Arnt Larsen Hanebogen her er ført med noen barn(skiftet starter ganske langt oppe til høyre):LenkeJeg får noe ut av dette skiftet, og kona var Siri Olsdatter. Hennes laugverge var Colbanus Olsen Tildren(broren ifølge andre kilder). Ifølge bygdebok for Åsen skal Arnt og Siri være foreldre til min forfar Arnt Arntsen født ca 1721, men jeg klarer rett og slett ikke å se noen sønn i dette skiftet. Jeg har prøvd å lese skiftet på 2 mikrofilmapparater(på bibliotek i Stjørdal og her i Sandnessjøen), og nå her uten å få noe mer ut av det enn navnet på kona. Står sønnen Arnt der uten at jeg klarer å tyde det? Dette må vel nesten være det verste skiftet jeg har sett når det gjelder skrift, så jeg setter dere jeg spør her på litt av en utfordring ser jeg. Tar sjansen likevel, og på dette skiftet trenger jeg virkelig eksperthjelp.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Anne Lise Hovdal

Får vel ta med årsaken til at jeg tror at de som skrev i bygdebok for Åsen tar feil, og at Arnt Arntsen født ca 1721 kanskje ikke var sønn av Arnt Larsen(legg spesielt merke til Jan Kåre Løvengs svar 7):Lenke

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Jan Kåre Løveng

Tok et rask blikk på skifte. Det er nevnt at Arnt Larsen Hanebog 'hvilke for kort tiid siden sig selv havde ophængt.........hvis hoved lod ifølge loven 6te bogs 6 Capitel 21 art er til den kongelige Maysteds Casse.... den andre deel at tilhøre igjenlevende enke Sigrie Olsdatter...'Litt lengre ned står 'Sigrie Olsdatter med hendes law wærge hendes broder Colbanus Tilder...'Lengre uti er det nevnt ein Arnt Hanebog som hadde fordring i boet, Niels Markhus og Joen Markhus hadde og en liten fordring i boet.Ingen barn er nevnt så eg tror fortsatt at Arnt Larsen Hanebog var barnløs.Mvh Jan Kåre

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Anne Lise Hovdal

Tusen takk for svaret. Ja det står jo i bygdebok for Åsen at han omkom på tragisk vis, og jeg tenkte meg at det kunne være noe lignende som det du skriver her. Joen Markhus var sikkert den Joen Andersen Markhus som ble født ca 1710, og som ble gravlagt 01.11.1765. Det var skifte på han 28.02.1766, og der nevnes jo kona og barna. Han var onkel til min forfar Anders Ottersen Markhus født 1761, som var gift med Berit Arntsdatter Hanebogen(datter av den påståtte i bygdebok for Åsen-sønnen av Arnt Larsen som var Arnt Arntsen Hanebogen).Ja jeg tror også at Arnt Larsen Hanebogen var barnløs. Jeg har jo tidligere lagt frem en teori om at Mali Larsdatter Korsneset kunne være hans søster, men selv om hun var død i 1751 så burde vel å såfall hennes barn vært nevnt som arvinger ved skiftet etter Arnt Larsen i 1755. Så det ser ut som om jeg kan se bort fra den teorien.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.