Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Judith P. Abrahamsen

[#76422] Tydehjelp: Anna Elisabeths dåp, Trondheim

Recommended Posts

Gjest Judith P. Abrahamsen

Øverste dåp på denne siden: Permanent sidelenke: LenkeHer er det skrevet en hel del både under foreldenes navn og under siste kolonne.Jeg forstår en god del av ordene, men mister litt sammenhengen. Er svært takknemlig om noen kan hjelpe.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Olav Ulltveit-Moe

Anna Elisabeth, Uegte. Faderen angivet at være Ungkarl og Musketeer no. 52 ved 2det gev. komp. Jørgen Pedersen Lian, 29 3/4, født, døbt og confiremeret i Stiklestad Sogn i Værdalen, kom for 6 Aar siden fra sit Fødested, tog Tjeneste i Strinden Prestegjeld, og har nu i 1 3/4 Aar tjent som Musketeer og som Saadan er han nu i Qvarter hos Arbeidsmand Anders Lund i Gjedveiten - Moderen er Pige Ingebor Johannesdatter Gangstad, 31 8/12 Aar gl: født, døbt og confirmeret paa Inderøen, og har tjent i Denesognet, og sidst hos Major Hjort paa Munkholmen 1 1/2 Aar, flyttede fra Munkholmen den 22. Apr. 1837 og tog Logie hos ommelte Arbeidsmand Anders Lund i Gjedveiten, hvor hun endnu er og hvor hun fødte Barnet.Teksten helt ut til høyre: Saaledes opgivet i Enkemadam Jæger og Kone Elen Johanna Røes Nærværelse af Barnefaderen med Tilføiende, at dette er hans første begangne Leiermaal, og om hun har gjort sig skyldig i noget andet Leiermaal har han ikke hørt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Judith P. Abrahamsen

Tusen hjertelig takk! :-)Det interessante er at «pigen», som er min tipp-tipp, visselig har gjort seg skyldig i leiermaal også 4 år tidligere, men hun forlot tydeligvis barnet (min tipp Johannes Pedersen, f. 1833 [url="http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=16904&idx_id=16904&uid=ny&idx_side=-7>Lenke ) på Inderøya og flyttet til Trondheim. Hun får enda et barn utenfor ekteskap i 1840 (Lenke), også det med her oppgitte barnefar Jørgen Pedersen, før de «endelig» gifter seg i 1843 (Lenke) og får et barn til i 1850 (

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Gunnar Sigdestad

Ein liten korreks til (2):'Domsognet', ikkje 'Denesognet'.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.