Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Hans Egil Hansen

[#76593] Leimstrand/Limstrand i Borge

Recommended Posts

Gjest Hans Egil Hansen

Hei Jeg jobber med noe slekt fra Limstrand i Borge. Spørsmålet blir da: Er Limstrand og Leimstrand samme gård? Tilsynelatende går noen navn igjen når jeg leser skifter?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kim Unstad

Hei, jeg tror det må være samme gård. Jeg bor i samme kommune, og har aldri hørt at at det skal være to steder med nesten samme navnet. Når jeg tenker meg om uttales stedsnavnet lokalt som 'Lemstrand' (i alle fall tidligere), og det kan vel være grunnen til at den andre varianten har vært brukt. Hvis du sjekker Borge og Valberg bygdebok kan det være at alternative stedsnavn er listet opp, det husker jeg ikke. Husker heller ikke hvilket bind du trenger.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Hans Egil Hansen

Det må være samme gård. Det eneste jeg stusser litt på er at det er tre brukere på samme gård, men at de to første kaller gården Lemstrand(en) og den siste Limstrand, men det kan jo bare være lokal forskjell i uttale av navnet.Uensett takk for hjelpen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.