Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Jørn Lindstad

[#76764] Ruller for Østlandske Dragonregiment i 1693, rekrutteringsområder?

Recommended Posts

Gjest Jørn Lindstad

Disse ruller er nå per 9.3.2010 digitalisert og søkbar i digital arkivet, utført av Erland Eriksen Mæhlum. Skulle gjerne sett mer av slike ruller. Jeg prøvde å søke både på kjente dragon gårder fra den tid og sognenavn for et av de steder på Østlandet jeg driver slektsforskning, Nes på Romerike, men har ikke fått noe ut av det. Ikke alle vet hvor Østlandske Drogonregiment hadde sitt rekrutteringsgrunnlag. Dette kunne muligens vært oppgitt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Erlend Eriksen Mæhlum

Hei. Det østlandske dragonregiment var for området Aurskog, Høland, Eidsberg og Trøgstad. (dette finner du ut om du trykker på knappen 'dokumentasjon' når du er inne å titter på kilden).Dragongårdene for Nes på Romerike lå i 1701 under det østre Romerikske kompani (det er bevart 'kommisjonsbeskrivelse over dragon gårder som går fra det sønnafjeldske rytter kompani til dragon kompaniet' fra dette året).I 1690 er Nes under østre Romerikske rytter kompani. Har lagt ut foto over rullene fra 1690: Østlandet, dragonregimenter 1690 Lenke

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.