Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Gunnar Aabøe

[#76817] Spørsmål vedr. diplom fra gården Inglingstad i Hurum år 1407.

Recommended Posts

Gjest Gunnar Aabøe

Aktuelle spørsmål vedrørende diplom fra gården Inglingstad i Hurum år 1407:LenkeEr det noen som har opplysninger om personene som nevnes i vedlagte brev: Gudbrand Nikulassön og Gunhild Öysteinsdatter.Tilstede i bryllupet er også to riddere: Ammunder ok Siugurder Bærdorssynir (Bolt) riddaræ. Jeg har opplysninger som knytter dem til gården Tronstad i Hurum. Men hvorfor var de på Inglingstad 9. oktober 1407 ? Brudgommen kan ha vært bruker av Inglingstad, men eier også parter i gården Ekeberg i Sande(þær med skall hon eigæ en af vskifto sex auræ booll j Eikæbergij Sondinæ sokn). Inglingstad er klostergods under Hovedøya på denne tida, overført fra kongen ved klosterets opprettelse.Andre opplysninger som kan belyse innholdet i brevet er også av interesse!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Tore H Vigerust

Hvis du spør om hvorfor de var til stede på Inglingstad, så går det jo frem av teksten at det ble holdt bryllup der den dagen; de var altså bryllupsgjester.Brevets påskrift forteller at eiendommen, 6 øb jord i Ekeberg i Sande, ble gitt til Oslo domkirkes kommunebord av Gudbrand; som derfor overlevde sin hustru.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Gunnar Aabøe

Hei, ToreMange takk for svar.Kan man trekke noen som helst sluttninger av at disse to ridderne var tilstede i dette bryllupet ?Jeg har funnet i andre diplom at det finnes en Gudbrand Nikulassön som var byfogd i Oslo. Kjenner du til hvilken kvinne denne byfogden var gift med ?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.