Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Kerstin Thorsen

[#76951] Caspar Jørgensen fra Vinje i Telemark

Recommended Posts

Gjest Kerstin Thorsen

Kjenner noen Caspar Jørgensen fra Vinje i Telemark?Jeg har tidligere lagt inn dette temaet,som jeg avslutter med å spørre om hvem som var Anne Caspardatters foreldre. [url="http://da2.uib.no/cgi-win/WebDebatt.exe?slag=listinnlegg&debatt=brukar&temanr=75062&sok=kerstin&nr=2&antinnlegg=5&startnr=&antall=&spraak=#anker>LenkeJeg har nå funnet en Anne som var født i 1728 i Vinje, Telemark og at faren het Caspar Jørgensen. Se denne etterlysningen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Anfinn Bernaas

Det blir berre eit spor som du må fylgje opp sjølv: Bygdebokverket 'Vinje og Rauland' av Rikard Berge nemner ein klokkar Jørgen Bertelsen – ut frå namn og posisjon høgst truleg ein innflutt mann til Vinje – på den tida det her er snakk om, dvs. byrjinga av 1700-talet. Ein son Bertel Jørgensen er nemnt s. 346 og 355 i band 4. Ein Jokum Jørgensen er nemnt på s. 176 i band 2 (same tidsperiode), Ein to-tre andre Jørgenssøner finst også, men ser mindre aktuelle ut. Kasper Jørgensen er ikkje nemnt. Skal du gje deg ut i Vinje- og Rauland-bøkene, må du ha eit nyare namneregister til bøkene, så eg tippar biblioteket snart får besøk av deg.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kerstin Thorsen

Takk for hjelpen. Ja jeg må nok på Biblioteket for å sjekke dette nærmere.Kerstin.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.