Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Asbjørn Værnes

[#77056] Johannes Eriksen Rosengreen (svensk sjømann i Molde)

Recommended Posts

Gjest Asbjørn Værnes

Johannes Eriksen Rosengreen har minst 3 barn født i Norge, det er Beret Johannesdtr. Rosengreen f. 1823, Jonas Johannesen Rosengreen, f. 5 feb 1826 og Ingeborg Johannesdtr. Rosengreen f. 24 desember 1826. De to sistnevnte kan bekreftes født utenfor ekteskap i Molde, Beret mangler det dåpsoppføring på i Molde, så det vites ikke sikkert om hun er født der, eller om hun også er født utenfor ekteskap. Det er også noe uklart hvem hennes mor er, hun står riktignok ved konfirmasjonen oppført med mor Bereth Baarsdtr Wold, men dette kan være fostermoren.Det som er sikkert er at Johannes E. Rosengreen har en stor etterslekt i Norge, herunder undertegnede (etterkommer etter Beret Johannesdtr.)I en artikkel av Per Gjendem http://www.pergjendem.com/?p=274 omtales Johannes Rosengreen en del, men opplysningene om hvor han kom fra spriker mye (her nevnes Skåne, København og Bohuslän).Jeg tror, men mangler bekreftelse på, at J.E. Rosengreen er Johannes Eriksson Rosengren, f. 1780 i Malmö garnison av soldaten Erik Rosengreen og dennes kone Ingri Andersdotter. Han kan muligens ha mønstret på i København, derav opplysningene om at han stammet derfra.Hvis dette er riktig mann så må han ha vært over førti år da han kom til Molde, og sjansen er til stede for at han har lagt igjen 'spor' andre steder i Norge eller Skandinavia forøvrig.Kanskje er jeg så heldig at noen har kommet over denne mannen et eller annet sted?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Sivert Perry Nerland

Du kan lese om han og sønnen Jonas og barnemora i Bygdebok for Fræna, Gard og Slekt I, side 96, 570, 615 av Arve Hammerøy (Elnesvågen 2009)ISBN 978-82-90839-25-8

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Asbjørn Værnes

Mange takk for opplysningen. Boka er visst helt ny og ikke på biblioteket her i Oslo enda, noen som har den og kan formidle hva som står der?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.