Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Knut Skjånes

[#77506] Tambur i Leikanger

Recommended Posts

Gjest Knut Skjånes

Her i Leikanger er det ein gard som til dagleg vert kalla Tamburgarden. Garden har i matrikkelen namnet Henjum med gnr. 17, bnr. 17. Det finnst ein muntleg tradisjon i familien Henjum om at det ein gong har vare ein eller fleire tamburar i denne slekta og eg er no på jakt etter desse. Dette gjer eg i samråd med eigaren.Forsvarsmuseet på Akershus har gjeve meg ei god orientering om kva ein tambur er og kva gjeremål han hadde, men kunne ikkje hjelpe meg med personopplysningar. Statsarkivet i Bergen kunne heller ikkje hjelpe meg. Eg har søkt etter tamburar i folketeljinga for 1900, men fann berre seks slike personar i Sogn og Fjordane og ingen av dei i Leikanger.Kan nokre andre hjelpe meg?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Olav Ulltveit-Moe

En enkel men litt arbeidssom måte å lete på er å gå gjennom listene over døde i sognet fra 1720 - 1800. Om det i tidsrommet bodde en tambur på Tamburgarden, er det mulig at vedkommende ble nevnt med tittel ved innføring i kirkeboka. Jeg har sett liknende i kirkebøker i Aust-Agder.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Harald Jarl Runde

T. d. tambur under krigen 1807 - 14.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.