Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Knut Georg Flo

[#77520] Den frivillige Arbeidstjenesten A.T. sommeren 1940

Recommended Posts

Gjest Knut Georg Flo

Etter kapitulasjonen i Norge, sommeren 1940, og 'normaliseringen' av situasjonen i Bergen, ble det iverksatt frivillig Arbeidstjeneste for ungdom fra Bergen. Sommeren / sensommer lå de forlagt på Ulven, Os. Jeg finner ikke skriftlige kilder for denne aktiviteten. Først senere, 1941, blir den organisert; i Arbeidsdistrikt 4, og mange sveiter fra Bergen og Hordaland, er på jobb rundt om i Norge, bla. Skjold i Ryfylke, på Toten, og i Bøverdalen. Har vært på Hjemmefrontmuseets bibliotek, og gjennomgått årbøkene for A.T - 1941 og 1942, men de berører ikke den frivillige Arbeidstjenesten. Har dere arkiver etter den frivillige Arbeidstjenesten i Bergen? Evt. for det senere A.D. 4? Vedlagt bilde - teltleir på Ulvensletten, Os - sommeren 1940

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Departementet for arbeidstjeneste og idrett ble opprettet høsten 1940. Arkivet etter dette er på 48 hyllemeter. Av dette er 42 hyllemeter fra Arbeidstjenesten, 'både sentralt og lokalt'. Dette arkivet er å finne i Riksarkivet.Jeg har ikke funnet materiale i Statsarkivet i Bergen om arbeidstjeneste sommeren 1940. Arkivet etter Arbeidskontoret i Bergen bør søkes i Bergen byarkiv.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.