Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Alvin Andreassen

[#77765] Kaasbøl: Hitra-Bergen-Tromsø.

Recommended Posts

Gjest Alvin Andreassen

Georg Fredrich Kaasbøl (Kosbøl) kom opp til Tromsø som enkemann og giftet seg der i 1844. Han nevnes som inderst, skolelærer og skredder. Han var født i 1807 på Hitra som uekte barn av Jørgen Kaasbøl og Fredricha Molde. Vet ikke om disse giftet seg. Georg skal være konfirmert og senere gift i Bergen. Er det noen som vet noe om ham før han kom til Troms, og da spesielt om hans opphold i Bergen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Torodd Kinn

Gift i Askøy i 1834 med Susanne Pauline Magrethe Wolff:Lenke

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Odd Einar Tømmerås

Vet ikke om det er relevant , men minst 1 person i Trondenes-Bjarkøy har Kaasbøl som mellomnavn. ??hilsen Odd Einar Tømmerås

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Alvin Andreassen

Takk for opplysningen om vielse i 1834 mellom Georg Kaasbøl og Susanna Wolff. Hun døde alt i 1837. Som nevnt var Georg født på Hitra i 1807 som uekte barn av Jørgen Kaasbøl og Fredricha Molde. Jørgen var handelsborger i Kristiansund. Han nevnes som sådan alt i 1801 da han oppholdt seg hos sin bror Laurits Kaasbøl som var sorenskriver på Hitra. Laurits var ugift, men Jørgen var gift. Nå er spørsmålet: hvor finner man familien til Jørgen i 1801? Laurits var gift i 1807 med Olava Molde, og Jørgen fikk det året den uekte sønnen Georg Fredrik med Fredricha Molde. Disse måtte være søstre. I 1801 finner man dem som husjomfruer i Sør-Trøndelag. Ble Georg og Fredricha gifte? Hvordan kunne det ha seg at Jørgen var handelsborger i Kristiansund, men øyensynlig bodde på Hitra. Jeg har en tråd: 77766 gående om en Søren Thode fra Trondhjem. Da Georg Kaasbøl kom opp til Tromsø, giftet han seg i 1844 med en datter av nevnte Søren Thode. Kaasbøl-navnet finnes fortsatt i Tromsø.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.