Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Lars E. Øyane

[#79806] Dødsfall Bergen 1850-åri Ole Nilsen (Ystenes)

Recommended Posts

Gjest Lars E. Øyane

Bertha Marie Absalonsdotter med mor frå Hafslo, men fødd i Bergen 1824, gifte seg første gongen i Bergen 4.7.1847 med Ole Nilsen (Ystenes), fødd på Radøy (Lindås) 10.12.1821. Ole var matros, og han og Bertha budde i Bergen, men Ole forsvinn etter at yngste barnet deira, Oluf Bertin, vart døypt i Nykyrkja 27.6.1852 ([url="http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=8357&idx_id=8357&uid=ny&idx_side=-75>Lenke).Bertha gifte seg att i Bergen 26.6.1859 med Christian Bentsen frå Leikanger, og her vert Bertha oppgjevi vera ENKJE, og det vert synt til skifteattest av 25.6.1859 (

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Her kan forklaringen ganske enkelt være at det var gått 7 år uten livstegn, og dermed var vilkårene for dødsformodgning til stede, og skifteretten kunne slå fast at de ikke hadde noe å innvende mot nytt ekteskap. Det er mulig hun gikk til domstolen for å få en formell dødsformodningsdom.Det er ikke bevart kopier av de utstedte skifteattestene på denne tiden.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Lars E. Øyane

Hjarteleg takk til Yngve for avklarande svar!Med venleg helsing,Lars E. Øyane

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.