Gå til innhold
Arkivverket

[#79806] Dødsfall Bergen 1850-åri Ole Nilsen (Ystenes)


Gjest Lars E. Øyane
 Del

Recommended Posts

Gjest Lars E. Øyane

Bertha Marie Absalonsdotter med mor frå Hafslo, men fødd i Bergen 1824, gifte seg første gongen i Bergen 4.7.1847 med Ole Nilsen (Ystenes), fødd på Radøy (Lindås) 10.12.1821. Ole var matros, og han og Bertha budde i Bergen, men Ole forsvinn etter at yngste barnet deira, Oluf Bertin, vart døypt i Nykyrkja 27.6.1852 ([url="http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=8357&idx_id=8357&uid=ny&idx_side=-75>Lenke).Bertha gifte seg att i Bergen 26.6.1859 med Christian Bentsen frå Leikanger, og her vert Bertha oppgjevi vera ENKJE, og det vert synt til skifteattest av 25.6.1859 (

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Her kan forklaringen ganske enkelt være at det var gått 7 år uten livstegn, og dermed var vilkårene for dødsformodgning til stede, og skifteretten kunne slå fast at de ikke hadde noe å innvende mot nytt ekteskap. Det er mulig hun gikk til domstolen for å få en formell dødsformodningsdom.Det er ikke bevart kopier av de utstedte skifteattestene på denne tiden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.