Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Knut Bryn

[#80082] Kodet versjon av FT 1801

Recommended Posts

Gjest Knut Bryn

Jeg vil bruke FT 1801 til å lage noen tabeller som viser befolkningsens fordeling på yrkesgrupper, alder etc. Tidligere lå det en kodet versjon av FT 1801 på nettet, men de lenkene jeg har funnet, virker ikke. Ligger ikke den kodete versjonen på nettet lenger?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Anette Skogseth Clausen

Da 1801-tellingen ble lagt ut i ny utgave og hele 1801-tellingen ble lagt til en database, kunne en også håndtere den kodete versjonen i samme database. På inngangssiden til 1801-tellingen står det 'Folketeljinga for 1801 finst også i koda utgåve. For å sjå kodane, må ein klikka på Vis kodingsvariablane i knapperekka over databasen. Koda versjon er kanskje ikkje den første du bør ty til om du vil leita etter personar, men den er grei om du vil laga tabellar.'Så går du inn i databasen som inneholder hele 1801-tellingen Lenke og ser i knapperaden over dataene, vil du finne knappen Vis kodingsvariablane. Klikker du på den har kolonnene/feltene blitt utvidet, slik at etter Kjønn-feltet, finner du feltene for Hushold, sivilstand, yrke osv. i kodet utgave.

bilete9903.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Knut Bryn

Takk for orienteringen. Jeg ser nå hvordan jeg lage de aktuelle tabellene.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.