Gå til innhold
Arkivverket
Gjest André Martinsen

[#80127] Norsk lysingsblad

Recommended Posts

Gjest André Martinsen

Norsk lysingsblad er over hundre år gammelt, og således skriver det seg fra tiden rundt 1900.Årganger fra 1984 og frem til idag er i stor grad lett tilgjengelige, hovedsakelig på nett og gjennom selskapet Visma KioNor.Hvor finner man eldre årganger av bladet, det være seg 1910? Spørsmålet gjelder både papiraviser og mikrofilmede sådanne.Hilsen A.M.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest André Martinsen

La meg følge opp med noen opplysninger.Norsk lysingsblad ser ut til å gå helt tilbake til 1882, og avisen het tidligere Norsk kunngjørelsestidende.Årgangene av Norsk kunngjørelsestidende frem til rundt 1905 finnes i digitalisert form på Nasjonalbibliotekets nettsider. http://www.nb.no/avis/Et søk i Bibsys gir et urovekkende lavt antall treff. På den annen side er det mulig at Nasjonalbiblioteket sitter på fullstendige årganger som ikke er alment tilgjengelige, det være seg til utlån.Hilsen A.M

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.