Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Sigmund Hope

[#80238] Prestemanntallet 1663-1664

Recommended Posts

Gjest Sigmund Hope

I Prestemanntallet 1663-1664 (DA) har eg vanskar for å finna garden Eikeland (Egeland) i dagens Fusa kommune.Eg finn garden i 1666-manntalet for Os.Eksisterer registrering for garden frå 1663/64? Er det ein mangel ved databasen, eller er det bare eg som ikkje finn det?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Anette Skogseth Clausen

Databasene for manntallene fra 1660-tallet har aldri vært gjennomgått, så det er godt mulig det vil være feil og mangler der.Vi har skannet og lagt ut registraturet til manntallene http://digitalarkivet.no/1660reg/ Der vil du finne oversikt over områdene for manntallslistene, inkludert underområder og merknader om mangler. Kanskje det er til hjelp?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kristian Hunskaar

Det ser ut til at Os prestegjeld overhodet ikke er med i databasen 'Manntall 1663-66 Sunnhordland og Hardanger prosti'.I 1663-manntallet for Os nevnes på Egeland følgende 'Bønder': G[amle] Oluff, W[nge] Oluff, Lauridz, Siffuer og Knud. Dessuten nevnes Niels Siffuersen, 22 år, i kategorien 'Bøndersønner och Tiennistedrenge'.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.