Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Bjørn Gundersen

[#80471] 'Minna's seng' i historisk museum i Bergen, hvem var Minna?

Recommended Posts

Gjest Bjørn Gundersen

Det står en rikt utskåret seng i historisk museum i Bergen, denne sengen skal være hentet fra Buskøyna i Solund kommune. Det er muligen dette var den sengen som er nevnt i et skifte etter kona til Fredrik Busch i 1742 på Refsøen eller Buskøyna som den i dag heter.Sjur Kvernhellen overtok den da han var en kreditor i boet. På museet I Bergen lå det da jeg besøkte det for ca.10 år siden et hefte med poesi rundt denne sengen. Ei kvinne fra tyskland skal ha kommet til Solund for å gifte seg der og hadde sengen med seg, men etter at hun ankommer reiser hun derifra og lar sengen bli værende. Hun skal også ha født en sønn i 'løyndom' som det står diktet . Hvem var denne Minna?? Bjørn Gundersen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kurt Østbye

Bygdeboka for Solund nevner også at sengen skal være 'den no so berømte Minnas seng'. Kansje museet har flere opplysninger.Den gode Fredrik Busch (1674 - 1750) var gift tre ganger, og skal ifølge presten også ha gått til alters med sin 'kiærreste' uten at navnet er nevnt.Det er flere nettsteder inneholder navn på ressurspersoner som muligens kjenner mere til Minna-historien. Se f.eks. filen '74 Laila' på nedenstående webside.Lenke

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Bjørn Gundersen

Takk til Kurt Østbye. Får prøve en henvendelse til resurspersoner. Hadde vært interessant å vite litt mer om denne Minna,hvor lenge hun var i Solund og hvor hun kom fra og etternavnet hennes.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kurt Østbye

Håper du legger det inn her hvis du finner ut av dette. Fredrik Busch er blant min kones aner, så dette ville være interessant.Hvis noen skulle få en 'fornem utenlandsk dame med egen seng' opp til Buskøynå, så må det ha vært ham. Kansje var det Minna som var 'kiærresten' som presten skriver han hadde med seg til alters. Men hvor ble hun av, reiste hun virkelig fra den flotte senga si, eller hadde hun tenkt å komme tilbake ?Fredrik Busch hadde barn med alle tre konene sine, men de fra de to første ekteskapene skal ha dødd i ung alder.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.