Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Anita Særvold Johannessen

[#80538] Hvem er foreldrene til Gitle Anderson Sæve/Seve fra Voss?

Recommended Posts

Gjest Anita Særvold Johannessen

Gitle Anderso Sæve er oppført som født 1725 på Sæve, Voss. Han er gift to ganger og bonde på Mele, Gjerstad, Osterøy, dør i 1777. Gifter seg første gang 1755 med Synneva Isaksdatter Brekke, f. 1722 Brekke, Granvin. hun d. 1760.Jeg finner en mulig kandidat døpt her, men stemmer ikke helt med årstallet og gårdsnavn: [url="http://digitalarkivet.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=21&filnamn=dp12351726a&gardpostnr=48&personpostnr=380&merk=380#ovre>LenkeDet bor en Anders Erikson Lydvo på Seve i riktig tidsrom. Men det står at han har fem kjente barn:Anders Eirikson fekk skøyte frå far sin i 1730 på farsgarden. for 200 riksdalar og døydde 1746. Lagrettemann var han i 1739. Ho Margreta gifte seg att 1747 med Nils Nilsson Mugås, som då fekk skøyte på garden. Anders og Margreta hadde fem born: Mass f. 1732, gift 1767 med Marta Nilsdr. Sonve, Eirik f. 1734, død i Kjøbenhavn som soldat, Styrk f. 1739, Knut f. 1742, g. m. Dønåt Andersdr. Håtveit, Hallbjørg f. 1744, gift 1765 til Uppheim, Gullfj. med Lars Johannesson og 1774 med Endre Mikkjelson Arhelleren.Kilde:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Norodd Hagenson

Anders Eirikson bodde på Lydvo, ikke på Seve. Men han er så pass ung (født ca 1706) at han neppe er far til Gitle selv om det er fullt mulig. Anders Eirikson og kona får første barnet 1732.Det finnes ikke kirkebok for døpte på Voss for 1725. Alderen på din kandidat er nær nok, og det er typisk at alderen ofte oppgis litt høyere enn den faktiske.Anders Olson Flatlandsmoen er dermed en god kandidat som far til Gitle. Det er kun noen få kilometer fra Flatlandsmoen på Voss til Brekke i Granvin.Anders Knutson Flatlandsmoen dør 1739. Hans kone Anna Knutsd dør 1754, og en av deres sønner, Trond Andersson Mo (nabogård til Brekke) i Granvin dør barnløs 1754. Gitle er blant arvingene i alle tilfellene, men det står ikke noe om hvor han bor. Derimot vet vi at han lever.Har du navnet Seve fra andre kilder enn kirkeboka for Ulvik/Granvin 1755?I Ættarbok for Granvin side 22 står det at Synneva Isaksd Brekke ble gift andre gangen med Gulleik Saue fra Voss, så et eller annet stemmer ikke, kanskje er det en trykkfeil.I ætteboka for Granvin står det også at Gitle var soldat.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Anita Særvold Johannessen

Hei Norodd, du har selfølgelig rett i at Anders Erikson bodde på Lydvo, han giftet seg med en dame fra Seve.Jeg er enig at Anders Olson er beste kanditat til nå.Sæve har jeg fra bygdeboken for Gjerstad, Osterøy, men det er sikkert notert ut i fra første giftemålet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.