Gå til innhold
Arkivverket

[#80673] Dødsfallsprotokll for Tune 1910-1924


Gjest Hilde Roos
 Del

Recommended Posts

Gjest Hilde Roos

Finner ikke dødsfallprotokoll for Tune 1910-1924 men de er kanskje ikke lagt ut og hvor lenge etter et dødsfall var det vanlig å holde skifte etter en avdød ektefelle? Mvh Hilde Roos.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Spørsmålet om dødsfallsprotokollen for Tune bør rettes til Statsarkivet i Oslo. Sorenskriveren fikk innswendt utskrifter fra lensmennenes dødsfallsprotokoller, slik at man i det minste må regne med at opplysningene fra 1910-1924 for Tune lar seg finne i sorenskriverarkivet (i Statsarkivet i Oslo).Skifteretten ville kreve å få vite hva som skulle skje med boet relativt raskt etter dødsfallet, men dersom enken (etter søknad) fikk sitte i uskiftet bo, kunne hun selv velge om og når hun ville skifte. Etter dødsfallet kunne enten skifteretten enten konkludere med at det ikke var grunnlag for skifte ('intet til skifte'), at gjenlevende ville sitte i uskiftet bo, at myndige arvinger ville overta boet til privat skifte, eller bestemme at det skulle holdes registrering i boet. Dersom enke i uskiftet bo ville gifte seg opp igjen, måtte hun skifte eller få attest fra skifteretten om at skifte ikke var nødvendig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.