Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Alvin Andreassen

[#80873] K. bok Troms 1801 mangl. indeeksering.

Recommended Posts

Gjest Alvin Andreassen

Ministerialbok bok 5 Tromsø Pr. gjeld. I indekseringen for døde er det henvist til flere sider. Etter side 74 i boka (døpte i 1806) kommer plutselig side 63 med døde for 1801, 02 og 03. Side 63 for døde er ikke indeksert. Det må anmerkes at det også finnes en annen side 63 som løper til side 74, så kommer en ny 63 med døde.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Svein Warberg

Denne boka er en bok man trygt kan betegne som indeksererens 'mareritt'. Indeksereren har gjort ett helhjertet forsøk på å få det så rett som mulig, men det vil uansett ikke komme til å stemme helt på en prikk, særlig når det er flere innslag av dobbel sidenummerering. Det er også sider som regelrett er skåret ut. Jeg får en følelse av at dette kan ha vært to eller flere opprinnelige bøker, som på ett tidspunkt har vært 'lappet' sammen til èn. Vi velger å ikke endre på indekseringen, den synes å være utført så presist som mulig, disse forholdene tatt i betraktning.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.