Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Even Stormoen

[#81381] Spørsmål ang. borgerlig viede, Bergen 1945

Recommended Posts

Gjest Even Stormoen

Har finkjemmet den skannete 'kirkeboken' for Bergen Byfogd 1945 på jakt etter et ekteskap foregått etter freden 8.mai og før utgangen av august s.å. - Resultatløst. Vet positivt via levende kilde at dette er tidsrammen. (Har for sikkerhets skyld vært gjennom hele -45 og -46 også, men nei. Spørsmål: Er det andre ikke-skannete kilder som kan være til nytte her? Ble ikke alle borgerlige vielser foretatt hos byfogden og 'journalført' der?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Det var tre kontorer for borgerlig vigsel i Bergen, alle tre etter hvert å finne i Tinghuset: Byfogden i Bergen, Sorenskriveren i Midhordland og Sorenskriveren i Nordhordland.Vi har også arkivet etter Bergen folkeregister, med opplysninger om vielser, ordnet etter brudens pikenavn.Legg ut navn, eller send en epost til Statsarkivet i Bergen, så kan vi sjekke de andre mulige kildene.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Even Stormoen

Hjertelig takk, det skal jeg gjøre i morgen den dag! (e-post)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.