Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Jostein Børnes

[#81636] Skiftedesignasjon i Sunnhordaland etter Gjertrud Ingebrigtsdtr Skår 0105-1736

Recommended Posts

Gjest Jostein Børnes

HeiEr det muligt å få vite hva som står i denne skiftedesignasjonen med referanse 0105-1736 side 99mvh,Jostein Børnes

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Designasjonen er ikke helt lett å forstå. det står at Gjertrud etterlots eg enkemann Maans Tørressen og deres sammenavlede 2 sønner og 1 datter, MEN listen over arvinger har med Lars Johannesen, Nils Johannessen, Albrigt Johannesen, Karj Johannesdatter, Nils Nilsen og Alis Nilsdatter!Her er Michel Nilsen Bache formynder for den første, Maans Tørrissen for den andre, Joen Halfvorsen for den tredje, Maans Halfversen for Karj, og Tørres Maansen Sandtorf for de siste to.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Jostein Børnes

Hei Hjertlig takk for svaret.mvh,Jostein Børnes

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Jostein Børnes

HeiKun noen supplerende opplysninger:Gjertrud Ingebrigtsdtr var gift med Mons Tørrisen Sandtorv/Skår(1668-1749). Barna som nevnes i Gårds og Ættesoga for Austevoll bind 2 side 61 (pkt 14) er i frå Deres ekteskapet. Disse barna er: Rangele Monsdtr/Ingeborg Monsdtr og Tørris Monsen(NB! DEres mor er ikke KAri Larsdtr som det står i bygdeboka.) Se for øvrig følgende notis i Sunnhordland tingbok: 1737 fol 185 Publiceret Skifttebrefvet eftter Sl: Giertrued Ingebrigtsdatter Schaar, hvor Enckemanden er tilfalden 1 pd: 3 ½ Mrk: Sm: udj Schaar for 27 Rdr: 3 Mrk: Sønnen Tørres Monsen 3 ½ Mrk: Sm: [for] 3 rdr: 4 Mrk: 11 s: Rangnele 3 ½ Mrk: Ingebor 3 ½ Mrk: Sm: Lars 2 Mrk: Sm: Niels 2 Mrk: Sm: Albrigt 2 Mrk: Sm: Marithe 1 Mrk: Sm: Karj 1 Mrk: Sm: Niels 5 Mrk: Sm: og Allis 2 ½ Mrk: Sm: dat: 1 Maij 1737DE andre som nevnes er trolig umyndige arvinge etter barna til Gjertrud fra hennes første ekteskap med en Nils (Johannesen Skår????). JOhannes Nilsen er trolig far til LArs ,Nils,Albrigt,Kari og MArit(som må være gift da skiftedesignasjonen fant sted). Nils Nilsen er trolig far til de siste to som nevnes dvs Nils og Allis. Både JOhannes Nilsen og Nils Nilsen antas og være døde før skifte etter Gjertrud Ingebrigtsdatter fant sted i 1737(Gjertrud er oppført død med en angitt alder på 88 år i 1736 - hvis alder jeg stiller spørsmålstegn til kan være riktig.DEtte er det som jeg anser som den nærmeste forklaring - er det andre som har andre forklaringer/kommentarer så kom gjerne med demvh,Jostien Børnes

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Tore Nordvik

Hei JosteinDu har ein Johannes Nilsson Bakke (i Austevoll) som døyr i 1731. Det er skiftedesignasjon etter han:LenkeEit oppslag i denne vil truleg gje deg svaret.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Jostein Børnes

Hei Tore,Takk for tipset-da er det interessant å vite hva som står i denne skiftedesignasjonen etter Johannes Nilsen Bakke i Austevoll.Når det gjelder Nils Nilsen så kan(bevis mangler) han iflg Oddvar Søreide være identisk med han vi finner på Glesnes-som da skal ha barn med navnet NIls og Alis.mvh,Jostein Børnes

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.