Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Ove Gunnar Jacobsen

[#81771] Sønn Ole. Men hvilken Jens Hansen på Sørum i Skedsmo er faren?

Recommended Posts

Gjest Kristian Hunskaar

Dette skulle i utgangspunktet være noe man ville forsøke å løse med skifter etter Jens Hansen'ene eller deres koner. Det finnes register til de fleste av skifteprotokollene for Nedre Romerike, noe som gjør letejobben litt enklere.Jeg trodde faktisk at saken skulle løse seg da jeg fant skifte etter husmannen Jens Hansen på Østre Sørum i Skedsmo 15. juli 1816 (http://www.arkivverket.no/URN:sk_read/25587/266), men det står at denne karen etterlot seg enka Anne Andersdatter og sønnene Hans (5) og Anders (3). Det passer jo ikke med noen av kandidatene i FT1801, så enten er dette en tredje (og uaktuell) Jens Hansen, eller så har en av FT1801-karene giftet seg på nytt og mistet alle barna fra første ekteskap.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Ove Gunnar Jacobsen

Ja, skredderen vår er ikke lett å ha med å gjøre.Den Jens Hansen som det er skifte etter 1816 må være den Jens Hansen som begraves 24.10.1813 32 år gammel. Han må ha kommet til Sørum etter 1801 og er vel også for ung til å være Oles far. LenkeJeg har mest tro på paret Jens Hansen og Anna Olesdatter med sønnene Hans og Christen 1801. Ole Jensen døper sin sønn Jens Christian og datter Olava. Men all leting til nå har ikke ført fram ( eller rettere kanskje bakover ).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.