Gå til innhold
Arkivverket

[#81956] Til Australia 1888 - skipslister?


Gjest Leif Erik Otterå
 Del

Recommended Posts

Gjest Leif Erik Otterå

Jeg samler informasjon om en som ankom Australia 1888 og ble boende til han døde i 1951. Da han søkte om australsk statsborgerskap (naturalization) i 1936 skrev han i søknaden at han ankom Melbourne i mai 1888 med skipet 'Soverin'. Jeg tenker at dette må være en feilstavelse av 'Sovereign'. Det var bl.a. en klipper 'Sovereign of the Seas', bygget i Boston, som gikk i Australia-fart på 1850-tallet. Men denne forliste i Malakka-stredet lenge før 1888, så det må eventuelt være et senere skip.I mannskapsrullene i Stavanger er sjømannen/emigranten registrert reist fra Stavanger 7. januar 1888 med 'Suverain' til Gøteborg. Det kan jo da passe med tiden at han reiste videre til Australia og ankom der i mai samme år.Er det noen som kan hjelpe med opplysninger om Suverain/Soverin/Sovereign som gikk fra Stavanger til Gøteborg 7. januar 1888?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Leif Erik Otterå

Takk for fin lenke til avisartikler. Det var en skonnert ved navn Sovereign ved Brisbane i mai 1888. Da ser det ut som det blir en løsning.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.