Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Helge Berntsen

[#81985] Hei Nannestad-eksperter ! Hvem bodde på gården Midt-Eeg på 1800-tallet ?

Recommended Posts

Gjest Helge Berntsen

Hans Larsen Eeg (ref. debatt 81846) ble født i Kristiania 10/3-1803, av foreldre Lars Guldbrandsen Eeg og Inger Maria Clausdatter. Det er antatt at Lars kom fra Midt-Eeg (Mellom-Eeg) i Nannestad f. 1759, konfirmert der i 1775. Inger Maria ble trolig døpt i Aker 20/8-1769, med blant faddere var Adolph Warnecke og Matthias Winkel. Kan noen bekrefte at dette er foreldrene til Hans, og eventuelt tilføre noe om deres forfedre ? All hjelp mottas med takk.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Ronny Rismyhr Haugen

I Nannestad bygdebok bind 2 (av Birger Kirkeby) er det nevnt en Lars Gudbrandsen, f. 1759, under Vesle-Eik (s. 63). Han var sønn av Gudbrand Olsen fra Kopperud og Eli Amundsdatter. Det står at Lars var husmann under garden ei tid, men er ikke fulgt videre. Kanskje samme Lars som du nevner?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Helge Berntsen

Tusen takk, Ronny. Lars flyttet jo til Kristiania, så han ble borte fra Nannestad, men det er et godt grunnlag å søke seg frem på.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.