Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Bjørn Loge

[#82875] 'Norga' Bernhard Munkerud

Recommended Posts

Gjest Bjørn Loge

En nabo på Nesodden flyttet til USA på begynnelsen av 1900 tallet. Han jobbet som personlig assistent og påkleder for flere kjente filmskuespillere.Jeg så ham på Nesodden på 1950 tallet. Han var meget fargerik og kledte seg meget uvanlig etter datidens normer. Han gikk under navnet 'Norga' Er det noen som har opplysning om ham?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Ann-Mary Engum

Utrag fra lenken: Det er ikke stort jeg vet om ham, og det var en ren tilfeldighet at navnet dukket opp. Norga var artistnavnet til Bernhard Munkerud. Født og oppvokst på Nesodden ved 1900-tallets begynnelse, begravet på Vestre gravlund i Oslo en gang i 1970-årene. Graven er nå slettet. Norga var danser og opptrådte som kvinne. Gjorde stor suksess – i alle fall utenlands. Muligens var han også å finne som et eksotisk innslag på teaterplakatene i mellomkrigstidens Oslo, men det var kabaretene i Berlin og Paris som fikk Norga til å blomstre. En gang etter nazistenes nazistenes maktovertakelse i Tyskland reiste han videre til Amerika og ble hovmester hos skuespilleren Glenn Ford. Etter krigen vendte han hjem, sydde kostymer for Oslo Nye Teater, levde et diskré og anonymt liv. Norga var elsket av kunstnervenner, men nå er Norga glemt.Lenke FREDAG 020710.pdf

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Ann-Mary Engum

Prøver å legge lenke på nytt.Går det ikke får du Google på norga Bernhard MunkerudLenke FREDAG 020710.pdf

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.