Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Hallvard Bragstad

[#83035] Søk i flere databaser i samme kommune/fylke/landsdel

Recommended Posts

Gjest Hallvard Bragstad

Jeg vet dette har vært diskutert før, og jeg vet om landsomfattende søk - men vil det bli mulig å søke gjennom flere databaser etter person(er) fra et selvvalgt geografisk område?Jeg kan bruke min hjemby som eksempel. For Trondheim er det nå 89 forskjellige databaser, i tillegg kommer folketellinger som ligger under hele landet, og annet som går mer på landsdelen.Hadde det vært mulig å få til en mellomting mellom enkelt søk i en bestemt database, og det landsomfattende søket som finnes nå? Hvis jeg vil finne en Lars Hansen, født omkring 1870, i Trondheimsområdet - vil jeg gjerne få opp et søk på landsdel - eller kanskje kommuner angitt av meg.Vil noe slikt vært mulig - eller blir dette for tungt for datasystemet?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Anette Skogseth Clausen

Dette er et behov flere med deg har uttrykt. Det er derfor tatt høyde for det i den nye løsningen for Digitalarkivet, men enn så lenge er det kun folketellingen fra 1910 som ligger der.Det kommer ikke til å bli iverksatt endringer i søkefunksjonene i dagens Digitalarkiv.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Hallvard Bragstad

Takk for svar!Betyr dette at man planlegger en omfattende endring av 'dagens' Digitalarkiv?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.